Algemene tandheelkunde

Bij tandartspraktijk Noorddok NDSM staat de mondgezondheid van onze patiënten voorop

Het team bestaat uit ervaren tandartsen en mondhygiensten. Wanneer je patiënt wordt bij onze praktijk voeren wij tijdens het eerste bezoek, de intake, een mondonderzoek uit. Ook maken wij röntgenfoto’s. Samen bespreken wij de conditie van je gebit en maken wij een persoonlijk behandelplan.

Wij bieden onder andere de volgende behandelingen:

Contact

Esthetische tandheelkunde

Bij tandartspraktijk Noorddok NDSM staat de mondgezondheid van onze patiënten voorop

Bij tandartspraktijk Noorddok NDSM besteden we uitvoerig aandacht aan de esthetiek van het gebit. Zo is bekend dat mooie tanden zorgen voor een mooie glimlach. En een mooie glimlach willen we allemaal! De tandarts zal altijd een persoonlijk plan voor je opstellen.

We houden uiteraard ook rekening met je financiële situatie. Een behandelplan kan vrijwel altijd over meerdere jaren uitgesmeerd worden. Er zijn een aantal behandelingen op te noemen die je gebit kunnen verfraaien. Soms is een combinatie van verschillende behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Deze behandelingen bieden wij aan:

  • Vervangen grijze vullingen door witte vullingen
  • Facings
  • Kronen en bruggen
  • Doorzichtige beugels (airsmile)
  • Bleken
  • Protheses

We streven altijd naar het hoogst haalbare resultaat. Daarom is een goede samenwerking tussen tandarts en tandtechnieker, erg belangrijk.

Bij ons in tandartspraktijk Noorddok NDSM werken we samen met randtechnieker Gino Signorello. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de tandtechniek en is gespecialiseerd in esthetiek. Zijn expertise is het vervaardigen van perfect passende porseleinen kronen en facings. Hij neem de tijd om de wensen en verwachtingen met de patiënt te bespreken. Ook kan je bij tandartspraktijk Noorddok NDSM vrijblijvend een afspraak met Gino inplannen om een esthetisch behandelplan op te stellen. Zo krijg je de persoonlijke aandacht die nodig is voor het mooiste resultaat.

Contact

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn bedoeld om tanden en kiezen duurzaam te versterken

Ze benaderen de oorspronkelijke vorm van uw eigen tanden en kiezen. Hierdoor ziet en voel je geen verschil met de rest van je gebit. Door toepassing van kronen en/of bruggen zal je lang en goed kunnen blijven kauwen en bijten. Het is vaak de beste behandeling als een tand/kies ernstig verzwakt is door een grote vulling, breuk of wortelkanaalbehandeling.

Wat is een kroon?

Een kroon is een porseleinen kapje over uw eigen tand of kies heen. Het is nodig om je tanden iets af te slijpen zodat de kroon er mooi overheen past. De kleur en vorm wordt nauwkeurig afgestemd op de kleur van de rest van je gebit. De kroon wordt vast gecementeerd op je eigen tand of kies en voelt als één van je eigen gebitselementen.

Wanneer heb ik een kroon nodig?

  • Als u 1 of meerdere gebitselementen mist
  • Voor het verbeteren en herstellen van de kauwfunctie
  • Voor het verbeteren van het uiterlijk van je gebit

Wat kan ik verwachten bij de behandeling voor een kroon of een brug?

Stap 1:

Bij de eerste afspraak slijpt de tandarts, onder plaatselijk verdoving, je tand/kies iets af. We streven ernaar om zo min mogelijk van je tand af te slijpen. Zo voorkomen we zoveel mogelijk napijn en complicaties. Van de afgeslepen tand/kies wordt een precisie afdruk gemaakt. Vervolgens maakt de tandarts een noodkroon of noodbrug die met een tijdelijk cement in je mond wordt geplaatst. Hierna heeft de tandtechnieker ongeveer twee weken de tijd nodig om in het tandtechnisch laboratorium een kroon of brug te maken, nauwkeurig afgestemd op je gebit.

Stap 2:

De kroon of brug is klaar en wordt na controle van de pasvorm op je tand of kies geplaatst. Het wordt vastgezet met speciaal tandcement.

Je krijgt instructie hoe de kroon of brug goed schoon te houden. Zo is het belangrijk dat het tandvlees rondom de kroon of brug gezond blijft, zodat de kroon of brug lange tijd in je mond meegaat. Natuurlijk kan een ongelukje voorkomen, maar meestal zal een kroon of brug minimaal 10 a 15 jaar meegaan.

Prothetiek

Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen

Als u een aantal gebitselementen mist, of als u door vervelende omstandigheden al uw gebitselementen mist, dan biedt een (gedeeltelijk) prothese een oplossing.

Er zijn twee opties:

U kunt kiezen uit een frame prothese of een partiële prothese. Een frame prothese heeft een metalen basis, een partiële (gedeeltelijke) prothese is volledig van kunststof. De juiste keuze kunt u het beste samen met de tandarts maken. Zo is de kwaliteit van de rest van het gebit vaak doorslaggevend.

Mocht u nu al uw tanden missen, dan wordt er een volledige prothese vervaardigd. Het is zelfs mogelijk om een combinatie van de bovengenoemde protheses te vervaardigen.

Tegenwoordig behoort een klikprothese ook tot de mogelijkheden. Dit is een volledige prothese die u kunt “vast klikken” op implantaten. Door dit kliksysteem zit de prothese goed vast in uw mond en kunt u zonder problemen weer prettig kauwen en (af)bijten. In overleg met uw tandarts kunt u een aanvraag doen voor een vergoeding door uw verzekering . Hier moet uw tandarts een machtiging voor aanvragen. Vraag uw tandarts naar de mogelijkheden.

In alle bovengenoemde voorbeelden wordt de prothese gemaakt door een in Amsterdam gevestigde tandprotheticus met welke wij nauw samenwerken. Zo kunnen we al uw wensen en vragen goed overleggen en dat leidt tot het beste resultaat.

Contact

Mondhygiëne behandeling

Een goed gebit begint bij gezond tandvlees

Het tandvlees is het fundament van uw gebit en het is daarom belangrijk dat het gezond blijft. Het tandvlees kan (ongemerkt) gaan ontsteken. Meestal zal u dit merken doordat het bijvoorbeeld snel zal bloeden bij het poetsen. Ook kan het pijnlijk zijn bijvoorbeeld bij eten. Wanneer u niets aan de ontsteking doet zullen de tanden na een tijdje los gaan staan en kunt u uiteindelijk zelfs tanden verliezen.

U kunt veel tand en tandvleesproblemen voorkomen door regelmatig naar de mondhygiëniste te gaan. Het gebit wordt dan grondig gereinigd, ook op de moeilijk bereikbare plekken in uw gebit. Ook krijgt u de nodige uitleg en tips voor een goede mondgezondheid.

In onze praktijk Noorddok NDSM werken zowel tandartsen als mondhygiënisten. Hierdoor hoeven wij u niet door te verwijzen naar een andere praktijk. Zo kunt u ook gemakkelijk een dubbele afspraak inplannen voor een mondhygiëne behandeling en een controle afspraak bij de tandarts. Deze samenwerking zorgt voor een optimale begeleiding van uw mondgezondheid.

  • Tandartsen en mondhygiënistes onder één dak
  • Geen doorverwijzing nodig
  • Boek een combinatieafspraak met de tandarts
Contact

Implantologie

Wat is een implantaat?

Door cariës (gaatje), vergevorderde tandvleesontstekingen of een ongeluk kun je een tand of kies verliezen. Een missende tand of kies kan vervangen worden door een implantaat, dit is een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel. Op het implantaat kan een kroon geschroefd worden. Een implantaat zit vast in de kaak en voelt als een eigen tand of kies. Mis je meerdere elementen dan is een brug vast geschroefd op meerdere implantaten ook een mogelijkheid. Over het algemeen worden implantaten makkelijk in de mond geaccepteerd en zijn van hoge esthetische waarde.

Ook is een prothese op implantaten mogelijk, oftewel een klikprothese. Dit is een uitkomst als een goed passende prothese niet meer vervaardigd kan worden door bijvoorbeeld een te smalle of TE platte kaak. Twee implantaten met daarop een prothese met drukknopjes biedt dan een gepaste oplossing. Indien uw huidige prothese erg los zit vergoedt uw verzekering doorgaans de implantaten en klikgebit. Een klein percentage van het totaalbedrag betaald uzelf.

Wat kan ik verwachten bij een implantaat behandeling?

Stap 1: intra oraal onderzoek

Als eerste beoordeelt de tandarts of een implantaat voor uw gebitssituatie een geschikte oplossing is. Deze beslissing wordt gedaan naar aanleiding van een mondonderzoek en uw medische gezondheid. Een implantaat is niet altijd de beste keuze. Soms kan een tand of kies beter vervangen worden door een brug of een (gedeeltelijke) kunstgebit of frame.

Tijdens dit eerste consult wordt er goed geluisterd naar uw wensen en krijgt u ruim te tijd om vragen te stellen over de behandeling. Indien er door U en door de tandarts de beslissing is genomen dat een implantaat de beste keuze is dan worden de vervolgafspraken ingepland.

Stap 2: plaatsen van het implantaat

Het plaatsen van het implantaat gebeurt operatief met plaatselijke verdoving. Bij de eerste afspraak heeft de tandarts een afdruk gemaakt waarmee een boormal is vervaardigd. Met behulp van een boormal wordt het implantaat uiterst nauwkeurig in uw gebit geplaatst. Daardoor is de kans op complicaties erg klein en bent u sneller klaar. Doordat we, door een speciale techniek, minimaal trauma aan uw kaak en tandvlees aanbrengen heeft u bijna tot geen napijn. De volgende dag neemt de tandarts altijd even contact met u op om te vragen of alles goed met u is.

Contact

Onze openingstijden

Maandag:9.00-17.00
Dinsdag:9.00-17.00
Woensdag:9.00-17.00
Donderdag:9.00-17.00
Vrijdag:Gesloten
Contact