Gebitslijtage

Tijdens je leven kan er veel veranderen aan je gebit. Zo gaat tandweefsel verloren door gaatjes of door slijtage. Naast de natuurlijke slijtage aan tanden en kiezen, kan gebitsslijtage ontstaan door frisdranken en energy drinks, het klemmen van harde voorwerpen tussen de tanden, tandenknarsen, stress, medicijngebruik, maar ook door te hard poetsen.

Soms zijn tanden en kiezen zo versleten dat er een behandeling nodig is om het gebit te beschermen. Met restauratieve tandheelkunde kan je de vorm, functie en esthetiek van je gebit laten herstellen.

Er zijn een aantal gevolgen op te noemen die veroorzaakt kunnen worden door gebitsslijtage.
Doordat het beschermende glazuur wegslijt, kun je meer gevoeligheid aan je gebit ervaren bij het eten of drinken van iets kouds of warms.
Door slijtage kan de beet van het gebit veranderen waardoor je kaakklachten kunt ervaren, niet goed meer kunt kauwen, of niet lekker meer kunt praten of eten. Misschien zijn de voortanden zo versleten dat je het er niet meer mooi uit vindt zien.

Wat kan ik verwachten bij het herstellen van mijn gebit?

Stap 1:

Allereerst is belangrijk dat we begrijpen hoe de problemen zijn ontstaan.

Stap 2:

Daarna stellen we samen een behandelplan op. Het doel is je gebit duurzaam te herstellen. Dit kan met een combinatie van vullingen, porseleinen of composiet facings, kronen- en bruggen, implantaten en orthodontie.

Stap 3:

Uiteraard nemen we altijd eerst de kosten samen door. Het kan een grote uitgave voor je zijn. Wanneer je akkoord gaat met het behandelplan, plannen we de eerste vervolgafspraak in.